Kasvunpolku | Kiintymyskeskeisyys & Mindfulness taso 1, syksy 2021
544
single,single-post,postid-544,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Kiintymyskeskeisyys & Mindfulness taso 1, syksy 2021

Kiintymyskeskeisyys & mindfulness taso 1

Untitled_Artwork 1(1)

 

Koulutus tarjoaa tietoa ja menetelmiä kiintymyssuhteissaan traumatisoituneiden lasten ja nuoren kanssa työskentelyyn. Koulutus on suunniteltu tueksi lastensuojelun työntekijöille, sijaisvanhemmille, psykiatrian työntekijöille sekä varhaiskasvatuksen ja koulun henkilökunnalle. Koulutuksessa yhdistyy kaksi erinomaista teoriaa ja menetelmää traumatisoituneiden lasten ja nuoret kohtaamiseen. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä kiintymyssuhteen vaikutuksesta ja soveltaa sitä kasvatukseen ja kuntoutukseen. Kiintymyskeskeinen ajattelu pohjaa Dan Hughesin kehittämään DDP-terapiaan. DDP ja kiintymyskeskeinen vanhemmuus tarjoaa vanhemmalle kokonaisvaltaisen huomioivan tavan kasvattaa ja hoitaa traumatisoitunutta lasta tai nuorta. Kiintymyskeskeisyys ja sen sydämestä löytyvä PACE-asenne tarjoavat myös aikuiselle palkitsevan tavan olla sitoutunut ja turvallinen aikuinen. Tutkimusten mukaan kiintymyskeskeinen osaaminen lisää työntekijöiden sitoutumista lastensuojelutyössä ja vähentää vaihtuvuutta. Kiintymyskeskeistä ajattelua täydentää mindfulness, joka tarjoaa aikuiselle kykyä olla tietoisesti läsnä kasvatustilanteissa. Tutkimukset osoittavat, että yksi tärkeimmistä lasten menestymistä edistävistä tekijöistä on vanhemman kyky reflektoida mielen sisäistä maailmaa. Aikuiset, jotka opettelevat tämän taidon, pystyvät aistimaan omat ja lastensa mielenliikkeet selkeämmin. Kiintymystä koskevat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että vanhemmilla, jotka näkevät mielen, ajattelevat mielen termein ja puhuvat mielestä, on lapsia, joiden sosiaalinen, emotionaalinen ja kognitiivinen kehitys kukoistaa.

Kiintymyskeskeisyys & mindfulness -koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta tasosta, joista taso 1 tarjoaa johdannon kiintymyskeskeisyyteen ja mindfulnessiin.

 

Koulutus koostuu neljästä kolmen tunnin opetusjaksosta ja kolmesta työnohjauksellisesta tapaamisesta koulutuskertojen välillä. Lisäksi koulutukseen kuuluu lähijaksojen välillä tehtäviä harjoituksia ja tutustumista kirjallisuuteen.

 

Lähijaksot:

31.8.2021 klo 9-12

 • Kiintymyssuhdeteoria
 • Jäsentyneet kiintymyssuhdetyylit
 • Mindulnessin perusteet

28.9.2021 klo 9-12

 • Jäsentymätön kiintymyssuhdetyyli
 • Kiintymyssuhdetraumat
 • Myötätunto & itsemyötätunto

26.10.2021 klo 9-12

 • Vanhemmuus ja kiintymyssuhdemallit
 • Tunteiden säätely
 • Mentalisaatio
 • Empatia

30.11.2021 klo 9-12

 • Terapeuttinen vanhemmuus
 • PACE-asenne
 • Tietoinen vanhemmuus

 

Kouluttajat

Salla Kolmakow

Sosiaalityöntekijä YTM, psykoterapeutti-opiskelija, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, mindfulness-tunnetaitovalmentaja, DDP-orientoitunut työntekijä, HeLMi®-ohjaaja, Positive Psychology Practitioner (koulutuksessa), NLP-practitioner, SPHT®-ohjaaja, nepsy- ja perhevalmentaja, työnohjaaja ja kouluttaja

Riitta Antikainen

Sosiaalityöntekijä YTM, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, DDP-orientoitunut työntekijä ja nepsy-valmentaja

Hinta

Koulutuksen hinta on 650 euroa + ALV 24 % (806 euroa). Hinta sisältää materiaalit, harjoitukset ja kahvitarjoilun sekä pienryhmätyönohjauksen (3x90min)

Ilmoittautuminen

15.8.2021 mennessä osoitteessa:

https://link.webropolsurveys.com/S/61B721493F9F9029