Kasvunpolku | Nuortenkoti Kasvunranta
441
page,page-id-441,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Nuortenkoti Kasvunranta

 

Nuortenkoti Kasvunranta tarjoaa Kuopion kupeessa kauniissa järvimaisemissa laadukkaita lastensuojelun sijaishuollon palveluita. Tarjoamme 12-17 vuotiaille huostaanotetuille tai avohuollon tukitoimena sijoitetuille lapsille turvallisen ja läsnäolevan kasvuympäristön. Pystymme reagoimaan myös kiireellisiin sijoituksiin. Kasvunrannassa on 14 asiakaspaikkaa (7+7) jotka koostuvat vastaanotto-osastosta, joka on erikoistunut kriisi- ja arviointityöskentelyyn sekä kiintymyskeskeisestä kuntoutusosastosta pidempiaikaisesti sijoitetuille lapsille.

Moniammatillisen työyhteisömme tärkeitä ja ohjaavia toimintamalleja

 • Kiintymyskeskeinen ajattelu- ja työskentelyote.
 • Aito, kunnioittava ja läsnäoleva kohtaaminen arjessa.
 • Yhteisöllinen, osallistava ja arjen taitojen kehittäminen kohti itsenäistä elämää.
 • Toiminnallinen arki.
 • Perheen kanssa vahva yhteistyö perhetyön tuella.
 • Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

 

Moniammatillisessa tiimissämme työskentelee sosiaalityöntekijä, perheterapeutti, perhetyöntekijä, sosionomeja, sairaanhoitajia, yhteisöpedagogeja, lähihoitajia, toimintaterapeutti sekä psykoterapeutti-opiskelija.

Työyhteisössämme on vahvaa Nepsy-osaamista sekä kiintymyskeskeisen ajattelutavan ymmärrystä.

Kasvunrannan työntekijät käyvät Neuropsykiatrisen valmentaja-koulutuksen sekä Hoitavan kiintymys-terapeuttinen vanhemmuus -koulutuksen. Kasvunrannassa työntekijöitä koulutetaan säännöllisesti monipuolisilla ja meidän arkea tukevilla koulutuksilla.

Perhekuntoutus- ja arviointi Turvasatama

Perhekuntoutus on tarkoitettu lastensuojelun asiakasperheille, jotka tarvitsevat pidempiaikaista ja intensiivistä tukea turvallisten elinolosuhteiden tarjoamisessa lapsille, perheenarjen haasteissa ja vanhemmuuden toteutumisessa. Perhekuntoutus on tarkoitettu koko perheen tueksi. Se suunnitellaan jokaiselle perheelle yksilöllisesti, perheen tarpeiden mukaan. Myös perheenjäsenten yksilölliset tarpeet huomioidaan kuntoutusjakson aikana. Tarjoamme perhekuntoutusta sekä avoimuotoisena perheen omassa kodissa että laitosyksikkömme pihapiirissä tukiasumispohjalta.

Perhekuntoutus Turvasatama sijaitse Kuopion Kurkimäessä. Turvasatama on osa Vuorovaikutuskeskus Kasvunpolun yksikköä. Se sijaitsee luonnonkauniissa maisemissa järven rannalla. Matkaa Kuopion keskustaan on 24 kilomteriä. Perhekuntoutuksen käytössä on rivitalo, jossa on kolme huoneistoa 2h+k. Huoneistosta pystyy yhdistämään kaksi asuntoa isomman perheen tarpeisiin. Piha-alueelta löytyy pihasauna, palju, grillauspaikkoja ja leikkialue, jotka ovat vapaassa käytössä. Kurkimäessä on hyvät ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet. Lähistoltä löytyy myös alakoulu ja päiväkoti, yläkoulu sijaitsee lähellä Kuopion keskustaa.

Kuntoutusjaksolla vanhemmat voivat käydä töissä tukiasunnosta käsin. Samoin kuin lapset voivat välimatkan salliessa jatkaa omassa koulussaan/päiväkodissaan.

Kuntoutusprosessi koostuu kolmesta vaiheesta: arviointi-, kuntoutus ja seurantajaksosta. Arviointijakson aikana kartoitetaan perheentilannetta ja sen päätteeksi sovitaan perhekuntoutusjakson tavoitteista yksilöllisesti. Perhekuntoutus Turvasataman yleisiä tavoitteita ovat:

 • Perheen turvallisuus ja hyvinvointi lisääntyy ja vakautuu
 • Vanhemmilla on perhearjessa riittävät selviytymisen edellytykset
 • Vanhemmat kykenevät riittävään vanhemmuuteen
 • Vanhempien keskinäinen vuorovaikutus paranee
 • Perhe aktivoituu läheisverkostoissaan.

Perhekuntoutusta ohjaavia arvoja ja periaatteita ovat kiintymyskeskeisyys, asiakaslähtöisyys, avoimuus ja läpinäkyvyys sekä lapsikeskeinen lähestymistapa.

Perhekuntoutustiimi on moniammatillinen työryhmä, joka koostuu perheohjaajista, toimintaterapeutista, sairaanhoitajista, sosiaalityöntekijöistä ja perheterapeutista.